Contentkalender inrichten

Een succesvolle implementatie van de Contentkalender heeft drie stappen:

 1. De Contentkalender vullen;
 2. Het team betrekken;
 3. Een content overleg met Contentkalender

We helpen je graag met deze drie stappen. Maar daarvoor moeten we wel weten hoe jij werkt bij jouw organisatie. Daarom komt een van onze specialisten meewerken. Dit kan deeltijd, voltijd of in een overeengekomen periode.

Stap 1: de Contentkalender vullen

In het begin helpen we je met het vullen van jouw Contentkalender. Welke projecten heb je lopen? Welke keuzes maak je op het gebied van kleur, naamgeving, richtlijnen, etc. Onze specialisten helpen je om te zorgen dat alles in de Contentkalender komt te staan. Zodat jij (eindelijk) overzicht krijgt.

We beginnen bij jouw communicatiestrategie. Met onze eigen methoden, onze eigen aanpak en een gezonde dosis humor. Vragen die we gaan behandelen, zijn:

 • Hoe vul je je communicatiestrategie in?
 • Welke collega's hebben toegang nodig?
 • Welke communicaties zet je er in?
 • En alle zaken die verder nog aan bod komen.

We verzamelen alle relevante gegevens en zetten deze in de Contentkalender. zo zorgen we ervoor dat je iets hebt om te presenteren. Hierna gaan we door naar stap 2.

Stap 2: je team betrekken

In het tweede deel geven we een workshop op locatie voor je hele team. Iedere collega krijgt een grondige uitleg van de Contentkalender en hoe deze werkt. Dat kan in je eigen Contentkalender, of in onze speciale demo-omgeving. We nemen alle tijd. Verandering kost namelijk tijd. Aan het einde van de workshop weet je hele team precies waar alle functionaliteiten zitten.

Wat behandelen we?

 • De keuzes die gemaakt zijn bij het inrichten;
 • Waar je alles vindt;
 • Aan wie je welke vragen kan stellen;
 • En alle andere vragen die je collega's hebben.

Stap 3: een content overleg met Contentkalender

Misschien is het nieuw voor je, misschien maak je er al gebruik van: het content overleg. Het content overleg is een manier om je communicatieplanning te stroomlijnen. De contentkalender faciliteert een goed, gestructureerd overleg. Hoe je de Contentkalender succesvol implementeert in je (al bestaande) overleg is de laatste stap. Niet alleen geven we je richtlijnen voor een goed content overleg, maar we wonen er eentje bij. Of zetten er eentje op. Dat hangt af van jouw wensen.

Ben je geïnteresseerd? Mail Luuk op luuk.post@contentkalender.nl, of bel hem op: +316 158 678 85. We vertellen je graag alles over de voorwaarden, wat we nodig hebben en hoe het proces verloopt. Vragen zijn altijd vrijblijvend.

Heb je al een planning en wil je dat we je helpen met die overzetten naar de Contentkalender. Hiervoor bieden we een andere dienst aan.

Headerfoto door Jamie Street