Een goede communicatieplanning opstarten

Een succesvolle implementatie van de Contentkalender gaat in drie stappen:

 1. De Contentkalender vullen;
 2. Je team betrekken;
 3. Een content overleg met Contentkalender

We helpen je graag met deze drie stappen. Na drie dagdelen eindig je met een gevulde kalender, een team wat de Contentkalender begrijpt en de handvatten om hem te blijven gebruiken. Hallo nieuw werkproces.

Stap 1: de Contentkalender vullen

In het eerste dagdeel helpen we je met het vullen van jouw Contentkalender. Welke projecten heb je lopen? Welke keuzes maak je op het gebied van kleur, naamgeving, richtlijnen, etc. Onze specialisten helpen je om te zorgen dat alles in de Contentkalender komt te staan. Zodat jij eindelijk overzicht krijgt.

We beginnen bij jouw communicatiestrategie. Met onze eigen methoden, onze eigen aanpak en een gezonde dosis humor. Vragen die we gaan behandelen, zijn:

 • Hoe vul je je communicatiestrategie in?
 • Welke collega's hebben toegang nodig?
 • Welke communicaties zet je er in?
 • En alle zaken die verder nog aan bod komen.

Doen we dit alleen? Nee, iedereen is welkom. Maar hoe kleiner het team, hoe verder we komen.

Stap 2: je team betrekken

In het tweede dagdeel geven we een workshop op locatie voor je hele team. Iedere collega krijgt een grondige uitleg van de Contentkalender en hoe deze werkt. Dat kan in je eigen Contentkalender, of in onze speciale demo-omgeving. We nemen alle tijd. Verandering kost namelijk tijd. Aan het einde van de workshop weet je hele team waar ze aan toe zijn. En zijn er verder nog vragen? Dan is er alle tijd om deze te stellen.

Wat behandelen we?

 • De keuzes die gemaakt zijn bij het inrichten;
 • Waar je alles vindt;
 • Aan wie je welke vragen kan stellen;
 • En alle andere vragen die je collega's hebben.

Stap 3: een content overleg met Contentkalender

Misschien is het nieuw voor je, misschien maak je er al gebruik van: het content overleg. Het content overleg is een manier om je communicatieplanning te stroomlijnen. De contentkalender faciliteert een goed, gestructureerd overleg. Hoe je de Contentkalender succesvol implementeert in je (al bestaande) overleg is de laatste stap. Niet alleen geven we je richtlijnen voor een goed content overleg, maar we wonen er eentje bij. Of zetten er eentje op. Dat hangt af van jouw wensen. We sluiten dit dagdeel af met een aantal concrete verbeterpunten voor jouw content overleg.

Wil je sommige stappen wisselen, dan ben je daar helemaal vrij in. Wil je de drie dagdelen meteen achter elkaar doen? Enthousiast! Daar houden we van. We zijn flexibel, zodat onze manier op jouw aansluit.

Ben je geïnteresseerd? Mail Luuk op luuk.post@contentkalender.nl, of bel hem op: +316 158 678 85. Hij vertelt je wat wij van jou nodig hebben en wat je van ons kan verwachten. Vragen is altijd vrijblijvend.

Headerfoto door Jamie Street