Autorisatieniveaus

Bevoegdheden per autorisatieniveau
Contentkalender werkt met vier verschillende autorisatieniveaus om het samenwerken te vergemakkelijken: beheerder, campagnemanager, redacteur en uitvoerder. Het autorisatieniveau bepaalt welke bevoegdheden jij als gebruiker hebt in een bepaalde werkomgeving. Een beheerder heeft de meeste bevoegdheden en een uitvoerder de minste. Een beheerder wijst de autorisatieniveaus aan gebruikers toe.

Bekijk de bevoegdheden per autorisatieniveau in het schema hieronder.

Autorisatieniveaus wijzigen
Alleen een beheerder is bevoegd om autorisatieniveaus van gebruikers te wijzigen. Dit doe je als volgt: klik in Contentkalender op het account-icoon en kies ‘Gebruikersbeheer’. Nu verschijnen alle gebruikers die aan de betreffende werkomgeving zijn toegevoegd. Klik op het potlood achter de gebruiker die je wilt wijzigen. Selecteer onder ‘Autorisatie’ het gewenste autorisatieniveau en kies ‘Opslaan’. Een beheerder kan andere gebruikers ook beheerder maken.

Onder ‘Partnerbeheer’ wijzig je de autorisatieniveaus van partners. Dit doe je op dezelfde manier als voor gebruikers, zoals hierboven staat beschreven.

Werk je solo in Contentkalender? Dan staat jouw autorisatieniveau standaard ingesteld op beheerder omdat jij de enige gebruiker bent. Werken met verschillende autorisatieniveaus is alleen van toepassing als je met collega’s of partners in Contentkalender samenwerkt. Hiervoor moet je beschikken over een teamaccount.