Bevoegdheden en toegang van een gebruiker

Bevoegdheden per autorisatieniveau
De Contentkalender werkt met vier verschillende autorisatieniveaus om het samenwerken te vergemakkelijken: beheerder, campagnemanager, redacteur en uitvoerder. Het autorisatieniveau bepaalt welke bevoegdheden jij als gebruiker hebt in een bepaalde werkomgeving. Een beheerder heeft de meeste bevoegdheden en een uitvoerder de minste. Een beheerder wijst de autorisatieniveaus aan gebruikers toe.

Bekijk de bevoegdheden per autorisatieniveau in het schema hieronder.

Autorisatieniveaus_Contentkalender
Verschillende autorisatieniveaus

Autorisatieniveaus wijzigen
Alleen een beheerder is bevoegd om autorisatieniveaus van gebruikers te wijzigen. Dit doe je als volgt: klik in je Contentkalender op het account-icoon (rechtsboven) en kies ‘Gebruikersbeheer’. Nu verschijnen alle gebruikers die aan de betreffende werkomgeving zijn toegevoegd. Klik op het potlood achter de gebruiker die je wilt wijzigen. Selecteer onder ‘Autorisatie’ het gewenste autorisatieniveau en kies ‘Opslaan’. Een beheerder kan andere gebruikers ook beheerder maken.

Werk je solo in de Contentkalender? Dan staat jouw autorisatieniveau standaard ingesteld op beheerder, omdat jij de enige gebruiker bent. Werken met verschillende autorisatieniveaus is alleen van toepassing als je met collega’s of partners in de Contentkalender samenwerkt. Hiervoor moet je beschikken over een teamaccount.

Toegang
Is je collega (tijdelijk) uit dienst? Dan kan je het account in de Contentkalender verwijderen door hem of haar op inactief zetten. Klik in je Contentkalender op het account-icoon rechtsboven > ‘Gebruikersbeheer’ en klik op het potlood. Vink het veld onder ‘Actief’ uit en kies ‘Opslaan’. Het is niet mogelijk om een gebruiker compleet te verwijderen.