Wat is er verder mogelijk met de Contentkalender? - Stap 5

In stap 1 tot en met 4 heb je geleerd hoe je de Contentkalender inricht. Je kan de kalender inrichten en je werkproces staat erin. Houdt het hier dan op? Gelukkig niet. De Contentkalender bied je nog meer functionaliteiten om overzicht te creëren. Bente legt je in stap vijf van de Contentkalender Academy uit waar je deze functionaliteiten vind en hoe je ze inzet.

Transcript video 5:

Welkom bij de Contentkalender Academy.

De Contentkalender is de ideale projectmanagementtool voor je marketing en communicatieteam.

Met steeds meer content, kanalen en betrokkenen geeft de Contentkalender je het nodige overzicht.

In de Contentkalender Academy leggen we je stap voor stap uit hoe je de Contentkalender optimaal inricht en inzet voor jouw communicatieplanning.

In de vorige video legde ik je uit hoe je taken toevoegt en workflows aanmaakt.

In deze video vertel ik je over de overige functionaliteiten van de Contentkalender.

Zoals je in de vorige video's hebt gezien, heb je in het menu onder je initialen rechtsboven nog een aantal opties.

Ik loop ze langs en leg je uit wat je er mee kan.

Als eerste kom je aantekeningen tegen in het menu.

Zoals de naam al doet vermoeden kan je hier je aantekeningen kwijt.

Wijzelf gebruiken dit als lijst voor blogideeën maar je zou er ook een handleiding voor de Contentkalender of contactpersonen kwijt kunnen.

Wil je je persoonsgegevens aanpassen?

Klik dan in het rechtermenu op profiel.

Hier wijzig je bijvoorbeeld je e-mailadres, wachtwoord of voeg je je telefoonnummer toe.

Ook kan je de taal van je applicatie aanpassen.

En kies je of je het weekend wil tonen in agenda.

Bij een corporate account geef je aan welke afdeling je standaard wil openen als je inlogt.

Wil je meer of minder e-mails ontvangen?

Dan geef je dat hier ook aan.

En, vergeet niet op opslaan te klikken als je iets gewijzigd hebt.

Wil je dat alle leden uit je contentteam dezelfde toon aanhouden in de content?

Voeg dan je tone-of-voice toe in de Contentkalender.

Iedereen met toegang tot de Contentkalender raadpleegt zo gemakkelijk je tone-of-voice.

Op sommige momenten wil je met je content inspelen op de actualiteit.

Bijvoorbeeld tijdens kerst of tijdens Halloween.

Daarom hebben we de belangrijkste inhaakmomenten al voor je in de kalender gezet.

Die vind je terug onder het tabblad algemene feestdagen.

Maar, binnen je organisatie zijn er ook belangrijke momenten waarmee je rekening wil houden.

Bijvoorbeeld een open dag of het 50-jarig bestaan van je organisatie.

Die momenten voeg je toe en vind je terug onder het tabblad bijzondere dagen.

Door op de knop 'toevoegen' te klikken maak je een dag aan.

Je geeft de dag een titel

een datum en eventueel een toelichting.

Klik vervolgens op opslaan.

Je bepaalt zelf of je de momenten terug wil zien in de kalender of niet.

In de vorige video vertelde ik je alles over workflows.

Je workflows vind je terug in dit menu.

Meer weten over workflows?

Dan verwijs ik je graag door naar stap vier van de Contentkalender Academy.

Onder 'Account' vind je een heleboel informatie.

Over je organisatie bijvoorbeeld.

Hier kan je de tenaamstelling van je factuur aanpassen.

Ook vind je informatie over je abonnement en kan je je account hier upgraden en automatisch verlengen.

Onder het tabblad facturen' vind je al je oude facturen terug.

Ook vind je onder het tabblad 'Kalender publiceren' de link waarmee je de Contentkalender koppelt aan je agenda van Outlook of Google.

En, in dit menu kun je je account, als je wil, ook verwijderen.

Let op: je account is na 30 dagen volledig verwijderd.

Bij gebruikersbeheer vindt je het overzicht van alle gebruikers van jouw Contentkalender

Hier kan je ook de rechten van de gebruiker aanpassen en het account activeren of deactiveren.

Wil je een nieuwe gebruiker toevoegen?

Dat kan je hier ook heel eenvoudig doen door op de knop 'gebruiker toevoegen' te klikken.

Je vult hier de gegevens in van een nieuwe gebruiker,

bepaalt welke bewerkingsrechten de gebruiker heeft

en geeft iets aan over de rol die de gebruiker gaat vervullen.

Let op: vergeet de gebruiker niet op actief te zetten.

En kies ervoor of deze gebruiker de contactpersoon is voor jullie organisatie

klik vervolgens op opslaan.

In het rechtermenu vind je ook een link naar onze FAQ-pagina en ons feedbackscherm.

Wil je iets kwijt over onze applicatie of heb je een vraag?

Stel ze dan gerust via dit venster.

Wil je uitloggen of afsluiten?

Dan klik je op uitloggen.

Je hebt nu nog meer informatie over hoe je de Contentkalender kan inzetten voor jouw communicatieplanning.

Ik wens je heel veel succes en (plan)plezier.