Wat is het verschil tussen rollen en rechten?

Als je een nieuwe gebruiker toevoegt, krijg je de keuze om deze verschillende rollen en rechten toe te wijzen. Maar wat is het verschil en hoe zet je ze in?

Rollen in de Contentkalender

Als je een communicatie aanmaakt, dan krijg je hier de mogelijkheid om verschillende rollen te specificeren. De personen die je hier kiest worden aan deze communicatie gekoppeld en ontvangen meldingen als deze communicatie wijzigt. Ook kan je door middel van de workflows automatisch taken toewijzen aan de collega's die aan deze rollen gekoppeld zijn. De rollen hebben verder geen invloed op hoe en of een gebruiker de communicatie kan bewerken, maar alleen op de verdeling van de verantwoordelijkheden.

Bewerkingsrechten in de Contentkalender

Niet elke gebruiker kan zomaar alles aanpassen in de Contentkalender. De Contentkalender werkt namelijk met vier verschillende bewerkingsrechten om het samenwerkingsproces te vergemakkelijken. Een beheerder wijst bewerkingsrechten aan een gebruiker toe. Deze staan los van de rollen en bepalen welke wijzigingen een gebruiker kan doorvoeren in de kalenderitems.

Bekijk de bevoegdheden hieronder:

  • Beheerder: deze gebruiker kan alles wijzigen, nieuwe gebruikers aanmaken en het account upgraden.
  • Projecten, communicaties & taken: deze gebruiker wijzigt de hele planning en houdt zicht op de projecten.
  • Communicaties & taken: deze gebruiker is vooral uitvoerend bezig. Hij kan communicaties wijzigen en taken aanmaken.
  • Taken: Deze gebruiker kan taken afvinken die op zijn naam staan.

Is je vraag beantwoord?