Logo Algemene Onderwijsbond (AOb)

Onze klant: Algemene Onderwijsbond (AOb)

De AOb maakt geleidelijk de stap van offline content naar steeds meer online content. Zo wil de bond naast oude leden ook een jongere doelgroep bereiken. Voor die laatste groep is het namelijk niet vanzelfsprekend lid te worden van een vakbond als je gaat werken.

Marketeer Femke gebruikt de Contentkalender om grip en overzicht te krijgen op alle uitingen. Ze maakt samen met haar collega's de planning voor onder meer de website, social media en nieuwsbrieven.

"In het begin maakten we de planning in Excel, maar met de verschillende kanalen, doelstellingen en doelgroepen werd alles te ingewikkeld en te groot voor Excel. We hadden behoefte aan structuur en besloten een tool aan te schaffen: de Contentkalender."

Met de Contentkalender zorgen we voor continuïteit in onze communicatie-uitingen.

“Met deze online tool creëer je overzicht voor iedereen binnen de organisatie. Collega's kunnen hierdoor bijvoorbeeld een maand van tevoren al zien wat voor voorwerk ze moeten doen voor een publicatie. De Contentkalender helpt ons ook om nieuwsbrieven gespreid in te plannen in plaats van drie nieuwsbrieven op dezelfde dag te versturen, wat in het verleden weleens gebeurde."

"De Contentkalender is echt onze online agenda geworden. Zo zorgen we voor continuïteit in onze communicatie-uitingen. Wat ik het allerbelangrijkst vind, is dat we nu overzicht hebben. Alle werkzaamheden die gedaan zijn, kunnen we afvinken. Daardoor weten we precies wat er nog moet gebeuren en hoeven we bijvoorbeeld niet alle social-kanalen te controleren, maar zie je alles overzichtelijk in de kalender staan."

"We gebruiken de Contentkalender dagelijks. Natuurlijk moet je in het begin even zoeken waar alles staat, maar dat gaat nu prima. Als je overigens vragen hebt, kun je heel snel schakelen met Luuk van de klantenservice. Hij kan direct antwoorden geven op je vragen. Dat is heel handig als je met iets nieuws begint. Wat ook heel fijn is, is dat je de Contentkalender eerst kunt uitproberen voordat je klant wordt.”