Logo van CNV vakmensen

Onze klant: CNV Vakmensen

Beter overzicht krijgen in wat we doen. Dat was een van de verbeterpunten voor CNV Vakmensen bij het opstarten van een nieuwe afdeling Marketing & Communicatie. CNV Vakmensen wilde beter onderling inzicht krijgen in wat ze doen op het gebied van projecten en content. Daarom introduceerde Marketing Manager Albert Daverschot, de Contentkalender.

“Voor de Contentkalender gebruikten we Excel. Hierin stonden alle projecten geprioriteerd. Het werd op een gegeven moment alleen zoveel, dat de minder belangrijke dingen die wel moesten gebeuren uit beeld raakten.”

“Wij kenden Presenter al en wilden de Contentkalender eens uitproberen. We wilden ermee leren werken en mensen helpen hun werk te structureren. We hadden ook naar Trello kunnen gaan. Maar na een test zag de Contentkalender er gebruiksvriendelijk uit en het werkte fijn.”

‘De Contentkalender geeft ons structuur en houvast.’

“De twee grootste pluspunten van de Contentkalender zijn structuur en houvast voor de organisatie. Sinds de Contentkalender er is, heb ik het gevoel dat er minder verwarring is over waar we mee bezig zijn en wat er moet gebeuren.”

“Het is fijn dat er een handleiding is voor de Contentkalender. En als ik er écht niet uit kom, kan ik bellen of mailen. Ik vind het prettig te weten dat er altijd een hulplijn beschikbaar is.”

Ook Bianca de Jong, Traffic Manager, is enthousiast: “Het is veel uitproberen en vooral doen. Trial en error zeg maar. Af en toe gebruik ik ook de feedback functionaliteit. Ik stel dan een vraag en word gelijk teruggebeld.”

“Het kopiëren van projecten is erg handig. Als een bestuurder iets wil van twee jaar geleden kunnen we nu terugzoeken hoe we dat eerder hebben gedaan. We kunnen dan het volledige project kopiëren, een paar aanpassingen doen en zo doen we heel makkelijk een compleet project over.”

“Richtlijnen, bijvoorbeeld een tone of voice hebben we nog niet in de Contentkalender staan, omdat onze redacteuren dit wel weten. Maar het lijkt me wel handig. Zodat het centraal staat op één plek waar iedereen toegang toe heeft. En als we werk moeten overdragen of uitbesteden is het natuurlijk ook erg handig.”