Geschreven door Franka Smet | 13-07-24

Content creëren, je hebt het er maar druk mee. Elke maand worstel je weer met de content planning. Dit leidt vaak tot stress, gemiste deadlines en verwarrende communicatie. Gelukkig biedt de Contentkalender hier de perfecte oplossing voor. Ontdek in deze blog hoe deze planningstool overzicht én inzicht biedt in jouw contentplanning.

Een strakke contentplanning met de Contentkalender

Waarom is de Contentkalender zo’n gamechanger? Dat leggen wij je graag uit. Met onze tool organiseer en beheer je moeiteloos je contentstrategie. Geen gedoe meer met versnipperde planningen of verloren takenlijsten. Eindelijk overzicht in jouw contentplanning.

Of je nou een kalenderfanaat bent, een planbordmeester of houdt van een overzichtelijke tijdlijn. De Contentkalender past zich aan jouw stijl aan. Zie meteen wie wat doet en wanneer, zonder door een oerwoud van post-its en spreadsheets te graven. Minder stress, meer tijd om te stralen met jouw content. Laat dat creatieve brein van je alvast warmdraaien!

 Contentkalender - Planbord V3
 Contentkalender - Tijdlijn V3

Wat mag je verwachten van de Contentkalender?

Voordat je aan de slag gaat, vertellen we je natuurlijk graag waar je aan toe bent. Onze contentkalender biedt een uitgebreide, gebruiksvriendelijke omgeving die je helpt je content te plannen en te beheren. Met overzichtelijke kalenders bekijk je jouw contentstrategie per dag, week, of maand. Zo weet je altijd wat er speelt. Deze tool ondersteunt meerdere gebruikers met verschillende rollen en rechten, waardoor je eenvoudig taken toewijst en de samenwerking optimaliseert. Ben je benieuwd geworden? Neem hier alvast een kijkje in onze Contentkalender.

Hoe Basic-Fit de Contentkalender gebruikt voor een sterke contentstrategie

Om onze belofte nog duidelijker te maken, tonen we graag een contentplanning voorbeeld aan je. Laten we een kijkje nemen bij onze klant Basic-Fit. Als toonaangevende fitnessketen met vestigingen in meerdere landen, had Basic-Fit behoefte aan een gestructureerde aanpak voor hun contentplanning. De landen hadden te maken met een overkoepelende campagnes én hun eigen planning.

We waren op zoek naar een duidelijk, gebruiksvriendelijk, snel en betrouwbaar systeem dat we in korte tijd konden implementeren.

Met de Contentkalender hebben zij hun strategie geoptimaliseerd en indrukwekkende resultaten geboekt. De marketingteams van Basic-Fit konden efficiënter samenwerken door met elkaar mee te kijken en taken toe te wijzen. Hierdoor hadden ze grip op wie wat deed en wanneer de content de wereld in moest.

Aan de slag met de Contentkalender

Wil je jouw contentplanning tot een groot succes maken? Wij geven je graag drie tips voor een knallende start.

Tip 1: Plan vooruit en blijf consistent.

Gebruik de Contentkalender om je content voor weken of zelfs maanden vooruit te plannen. Dit geeft je niet alleen overzicht, maar zorgt er ook voor dat je consistent kunt communiceren met je publiek. Plan belangrijke campagnes, seizoensgebonden content en terugkerende posts om ervoor te zorgen dat je altijd iets waardevols te delen hebt.

Tip 2: Maak gebruik van rollen en rechten

Deel taken en verantwoordelijkheden binnen je team door rollen en rechten toe te wijzen in de Contentkalender. Dit zorgt voor duidelijke verantwoordelijkheden en voorkomt miscommunicatie. Iedereen weet precies wat er van hen verwacht wordt en wanneer iets af moet zijn.

Tip 3: Analyseer en optimaliseer

Gebruik het dashboard van de Contentkalender om je strategie te waarborgen. Optimaliseer je contentstrategie door te experimenteren met verschillende soorten content en publicatietijden. En pas je planning aan op basis van wat je leert.

Is jouw team klaar om een effectieve contentplanning op te zetten? Vooruit plannen, consistentie behouden en je content optimaliseren als een pro - klinkt dat niet als een droom? Deel taken, voorkom chaos en laat je creativiteit stromen. Ontdek alle mogelijkheden in een demo van de Contentkalender.

Meer weten over de voordelen?

Contentkalender - 50
Ontdek de voordelen van de Contentkalender 7 mei 2024

In deze blog ontdek je de voordelen van de Contentkalender en hoe deze planningstool jouw organisatie helpt om sprankelende content te creëren. Samenwerken aan content was nog nooit zo eenvoudig en overzichtelijk!