Contentkalender, Microsoft Planner en Trello: welke tool past bij mij?

Je bent op zoek naar een planningstool, daarom ben je hier. Maar er zwemmen meer vissen in de zee dan alleen wij. We snappen dat het lastig is om een goede keuze te maken voor een tool. Daarom lichten we in onze nieuwste blogreeks de verschillen en overeenkomsten uit tussen de Contentkalender en andere planningstools.

Vandaag kijken we naar de functionaliteiten van Microsoft Planner en Trello. En het belangrijkste: in welke opzichten verschillen de tools van de Contentkalender.

 

Wat is Microsoft Planner?

Als onderdeel van de Microsoftfamilie is Planner het broertje van Outlook en Teams. Het handige van Planner is dat veel bedrijven al een Microsoftpakket hebben ingekocht, die ze kunnen uitbreiden met een Microsoft Plannerlicentie. Ook kan je deze tool eenvoudig aan Teams koppelen. Zo beheer je al je taken in Teams en zie je ze ook terug in je Outlookagenda.

 

Wat is Trello?

Trello is een Amerikaanse planningstool die je inzicht geeft in je werkproces. Teams werken hierin samen en beheren zo een overzichtelijk bord met communicatie-kaartjes. En dat allemaal gratis. Met het gratis account kom je namelijk al een heel eind. Richt je Trello-borden in zoals jij wilt en nodig je collega’s uit om samen te werken.

Trello is een handige projectmanagementtool. Zo houd je overzicht over de voortgang van je projecten. Zo is de taakverdeling inzichtelijk voor het hele team. Daarnaast staat Trello bij veel mensen bekend als dé kanban-tool.

 

Kanban-wattes

Het idee van een kanbanbord is dat je je planning inricht in verschillende kolommen. De kolommen beschrijven je werkproces. De meest voorkomende inrichting ken je vast wel:to-do, doing en done.

Mockup_planbord

Mircosoft Planner en Trello zijn beide voornamelijk ingedeeld als kanbanbord. Je maakt taken aan en zet die in een kolom. Per kaartje kan je zien wie het kaartje heeft aangemaakt, wanneer de deadline van de taak is en kan je eventueel bestanden toevoegen. Heb je een vraag of opmerking voor je collega? Ook die kan je in het kaartje kwijt.

IMG_3622-1Ook de Contentkalender heeft een kanbanweergave. Bij ons heet dat het planbord. Op ons planbord zie je in op het eerste gezicht alleen de naam van je communicatie-item, het kanaal waarop je het wilt verspreiden, de rolverdeling en bij welk project het item hoort. Pas als je een kaartje open klikt krijg je informatie over de publicatiedatum, taken, content, opmerkingen en verantwoordelijken. Daarmee houd je het planbord overzichtelijk.

Kalender

Een pluspunt van Trello is dat de tool ook beschikt over een kalenderweergave. Anders dan bij Planner, is hier geen koppeling met een externe agenda voor nodig. Je hebt wel een betaalde versie van Trello nodig om bij de kalender te kunnen.

Waar de kalenderfunctie in Trello en Planner een bijzaak is, is de kalender juist de standaardweergave in de Contentkalender. Je ziet in één oogopslag hoe vol je planning is. Zo houd je overzicht over al je communicatie-uitingen.

Contentoverleg_Keuken1-1

De kaartjes in de Contentkalender werken op dezelfde manier als in het planbord. Zo heb je direct overzicht en inzicht in wat je communiceert en via welke kanalen. Meer informatie over je communicatie-item vind je in het kaartje zelf.

In het kaartje werk jij (of samen met collega’s) aan je content. Upload bestanden of een link naar Sharepoint. Zo heb je je planning en de inhoud op één plek. Via de takenlijst houd je bij wat er nog moet gebeuren voordat je communicatie-item live gaat. Heb je een vraag aan een collega? Stuur eenvoudig een opmerking.

 

Extra functionaliteiten Contentkalender

Creëer het overzicht waar jij naar op zoek bent

De Contentkalender heeft een uitgebreid filter, waardoor je het overzicht creëert die voor jou het beste werkt. Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen communicatie-kaartjes te tonen waar jij aan moet werken.

Let op: alle filters zijn persoonlijk. Jouw weergave zit je collega’s dus niet in de weg.

 

contentkalender_2024-01-11Planning delen

Naast inzicht en overzicht helpt de Contentkalender ook met het betrekken van je hele organisatie bij je communicatieplanning. Deel eenvoudig je hele planning en laat aan je collega’s weten waar je allemaal mee bezig bent. Zonder dat zij je planning kunnen aanpassen.

 

Verzoeken verwerken

Soms is alleen meekijken niet genoeg. Je collega's komen regelmatig aankloppen bij de communicatie-afdeling met communicatieverzoeken.

Of je krijgt een berichtje op Teams. Of een mailtje. Of een stickynote op je bureau. Het is lastig om zo het overzicht te bewaren. Verwerk communicatie-verzoeken daarom via de Contentkalender.

Collega's dienen via de deelbare link een communicatieverzoek in. Jij kiest ervoor om het verzoek te accepteren als communicatie, accepteren als taak of af te wijzen. De aanvrager krijgt automatisch een e-mailupdate met de status van het verzoek.

 

Persoonlijke ondersteuning

Een nieuwe tool is altijd even wennen, dus we helpen je graag op weg. Met onze rondleidingen of gratis demo helpen we je met de eerste stapjes richting een overzichtelijke planning. Wil je meer ondersteuning? We bieden verschillende ondersteuningspakketten aan die je helpen om niet alleen het beste uit je planning, maar ook uit je contentteam te halen.

James_keuken

 

Lekker lokaal

Wij zijn een Nederlandse tool en onze servers staan dan ook allemaal in Europa. Je wordt ondersteund en begeleid door onze Contentkalendertoppers in Utrecht.

 

Probeer het uit!

Ik kan nog heel lang doorgaan over de Contentkalender, maar misschien is het leuker als ik je persoonlijk rondleid. Wil je meer weten over de Contentkalender?

Wil je liever direct aan slag? Begin een gratis proefmaand. Snuffel zelf rond in de Contentkalender en ga aan de slag met je communicatieplanning.

 

Twijfel je nog?

Dat snap ik. Het is ook een belangrijke keuze. James helpt je graag ontdekken wat het beste bij je past.