Contentkalender - Contentkalender voorbeeld 1

Meer overzicht dan ooit

In één oogopslag een volledig overzicht. Zo zie je makkelijk wat je al hebt gecommuniceerd, wat je nog gaat communiceren en wat dus je belangrijkste acties zijn. Plan je content gestructureerd in en laat verschillende projecten op elkaar aansluiten. Met de Contentkalender is iedereen in jouw organisatie op de hoogte van alle communicatie.

Contentkalender - Contentkalender voorbeeld 3

Weet wie wat doet

Wijs eenvoudig de verantwoordelijkheden voor verschillende communicaties en acties toe aan je teamleden. Zo weet iedereen wie wat doet. Deze werkwijze maakt jouw organisatie efficiënter, zorgt dat je verder vooruit kunt werken en sneller knelpunten signaleert.

Contentkalender - Content Stappenplan

Weet welke content werkt

Registreer wat wel werkt en wat niet. Zo bouw je makkelijk voort op je succes. Sla je bevindingen op in de Contentkalender en gebruik ze in de toekomst om nog meer prachtige content te maken.

Contentkalender - Contentkalender voorbeeld

Zorg voor consistentie

Leg je contentstrategie en tone-of-voice vast in de Contentkalender. Zo heb je de richtlijnen altijd bij de hand wanneer je ze nodig hebt en staan ze niet ongebruikt in een map op de F-schijf.

Laatste blogberichten

Contentkalender - Header blog Content formaten
Content formaten en mediakanalen. Wacht, wat?! 10 december 2019

Als je communiceert, stel je waarschijnlijk een aantal vragen: hoe wil ik de informatie overbrengen naar mijn doelgroep? Of specifieker nog: via welk kanaal wil ik dat doen? En in welke vorm? In de Contentkalender gebruiken we de begrippen mediakanalen en content formaten voor kanaal en vorm. Kanaal en vorm? Wacht! Zit daar verschil tussen? Ja, en in deze blog leggen we het verschil uit en vertellen we je hoe ze in je communicatieplanning passen.

Contentkalender - Marten bjork r H8 O0 FH Fpfw unsplash
Structuur in je content overleg 22 november 2019

In de vorige blog hebben we je kennis laten maken met het content overleg. Nu je een eerste kennismaking hebt gehad, geef ik je in deze blog 6 tips om structuur aan te brengen in je content overleg.

Contentkalender - Voorbeeld van een content overleg
Maak kennis met het content overleg 15 november 2019

Je communicatieplanning staat, iedereen doet mee en weet precies wat hij of zij moet doen. Maar dan komt er iets tussen. Die ene inhaker moet ook nog even mee, of die nieuwsbrief moet toch een dag later verstuurd worden. En plotsklaps is je hele planning in de war. Hoe zorg je ervoor dat niet alleen je planning up-to-date blijft, maar ook je hele team mee blijft doen aan je planning? Door een vast moment voor content overleg in te plannen.