Geschreven door Luuk Post | 07-05-24

Op de communicatieafdeling scoor je met content, en dat doe je niet alleen. Je werkt samen met collega’s en alle benodigde tools om succesvolle content te verspreiden. Maar vaak raak je het overzicht kwijt door te veel communicatielijntjes, verschillende planningen en losse notities. Dit gebrek aan overzicht kan leiden tot inefficiëntie en miscommunicatie binnen het team.

Een contentkalender biedt de oplossing voor dit probleem. Met onze planningstool versterk je je team door eigenaarschap te creëren binnen het contentproces. Ieder teamlid neemt verantwoordelijkheid voor zijn of haar deel van het werk, wat leidt tot een efficiënte samenwerking. Geen gedoe meer met veel verschillende versies. En met een duidelijk overzicht weet iedereen wat de contentstrategie inhoudt!

In deze blog ontdek je de voordelen van de Contentkalender en hoe deze planningstool jouw organisatie helpt om sprankelende content te creëren. Samenwerken aan content was nog nooit zo eenvoudig en overzichtelijk!

Contentkalender - Inhaakkalender V3

Creëer overzicht in je contentplanning

Stel je eens voor: je hebt altijd overzicht over je planning. Wat een opluchting! En dan heb je ook nog eens inzicht in de werkdruk en het werkproces! Met de Contentkalender bekijk je jouw planning op verschillende manieren. Per kalender, per planbord of per tijdlijn. Deze planningstool laat je zien wie aan wat werkt, wat er moet gebeuren voordat content live gaat en hoe alles in je communicatie strategie past. Zo houd je het overzicht over je planning en zorg je ervoor dat alles soepel verloopt. Benieuwd naar de kalender? Bekijk de Contentkalender hier.

Een sterk team dankzij een ijzersterke contentstrategie

Jouw communicatiestrategie vormt de ijzersterke basis van een succesvolle contentplanning. En om de samenwerking te versterken, werk je samen met je team aan de invulling van de contentplanning. Met de Contentkalender wijs je eenvoudig taken en deadlines toe, en deel je jouw planning met anderen van binnen of buiten de organisatie. Heeft de afdeling verkoop een communicatieverzoek? Geen probleem, binnen no-time ontvangen jullie het verzoek. Ideaal toch?

Contentkalender - 7

Gebruik de Contentkalender en bespaar tijd!

Met onze content kalender tool heb je alles bij de hand, en dat bespaart een heleboel tijd! Geen zoektochten naar verdwaalde documenten, maar eenvoudig alles op één plek. Zo houd je meer tijd over om creatieve en impactvolle content te maken. Dat willen we toch allemaal als communicatie guru’s?

Eén van de voordelen van onze planningstool: grip op je content

Een ander voordeel van de Contentkalender is dat je meer grip hebt op jouw content. Onze planningstool helpt je om je planning te organiseren, samen te werken met anderen en je workflows te beheren. Jouw team weet precies wat er moet gebeuren en wanneer. Wijs taken gemakkelijk toe, stel deadlines in en volg de voortgang van projecten. Je contentstrategie blijft helder en gestructureerd. Wil je meer weten? Bekijk hier alle functionaliteiten van de Contentkalender.

Ontdek zelf de voordelen van de Contentkalender

Wil je meer overzicht, rust en extra tijd binnen jouw communicatieteam? Wij helpen je graag om jouw communicatieplan tot uitvoering te brengen. Daarom laten we je graag zien hoe de Contentkalender voor jou kan werken. Plan hier een demo, en dan zien we je snel!