Geschreven door Franka Smet | 27-02-23
Je mag het best weten: wij lopen een beetje vast.
We zijn trots op onze groei en heel dankbaar voor al onze klanten. Maar we zijn nog lang niet uitgegroeid. Voor ons gevoel in ieder geval. Niet alleen als Contentkalender, maar ook op persoonlijk vlak. Want we willen blijven leren. Daarom volgden Luuk en Franka een growth hacking cursus van The Talent Institute. Luisteren Luuk en Mas naar de SaazBazen podcast. En zijn we fan van Aldo Wink en zijn visie op groei.
Publieke relaties
Maar hoe nu verder? We willen graag PR toevoegen aan onze marketingstrategie. Want marketing en PR zijn een dynamisch duo. Laten we zeggen dat marketing is als Beyoncé. In haar eentje een echte popster. Maar de nummers met hype-man Jay-Z zijn nóg grootser.
Met marketing praat een organisatie over zichzelf. Terwijl PR draait om anderen die een goed verhaal over je organisatie vertellen. En dat maakt je boodschap krachtiger.
Advertising is saying you’re good, PR is getting someone else to say you’re good
- Jean Louise Gassee, voormalig bestuurder bij Apple
PR verbetert de relaties tussen organisaties en hun stakeholders. Je bouwt een imago op, en als je het goed doet: een goede reputatie. En een goede reputatie, dat wil je natuurlijk. Want daarmee zorg je ook voor merkauthoriteit. Dat betekent dat je wordt gezien als een organisatie met expertise, gezag en leiderschap. Dat schept niet alleen vertrouwen, maar vergroot ook je omzet.

Google <3 authoriteit
Niet alleen jij, trouwens. Ook Google vindt authoriteit belangrijk. Je rankt veel hoger op Google als je online gezien wordt als een expert in jouw vakgebied. Positieve media-aandacht en een goede reputatie zijn échte PR doelstellingen. Maar inmiddels zijn ze ook doorgedrongen tot SEO. En daarmee tot marketing. Waar eerder backlinks de focus waren van off-page SEO, is kwaliteit en relevantie tegenwoordig zo veel belangrijker dan kwantiteit.
Laat je horen
Steeds meer organisaties voeren PR-werkzaamheden uit binnen een marketingcampagne. Daarmee werken ze aan de geloofwaardigheid van hun merk, bouwen ze vertrouwen en relaties op met klanten én verhogen ze de omzet. Maar ook PR rondom individuen wordt populairder. En dit is uitermate geschikt voor start-ups met een kleine portomonee.
Werknemers zijn steeds actiever op hun persoonlijke kanalen en treden daar op als expert. Daarmee zetten ze niet alleen zichzelf op de kaart, maar ook de organisatie waar zij voor werken. Laat je persoonlijke LinkedIn pagina dus niet onder een laagje stof verdwijnen. Deel relevante artikelen of blogs en help met de groei van je organisatie.
De Beyoncé en Jay-Z van je strategie
Je kunt wel concluderen dat PR en marketing inderdaad een dynamisch duo zijn. Ze sluiten elkaar zeker niet uit, maar een combinatie van de twee kan wel enorme voordelen hebben. Queen B en Jay-Z hebben als individuen heel wat hits gescoord. Maar als ik de Top2000 moet geloven, is menig Nederlander het met mij eens dat Crazy In Love echt een topplaat is.

Bron: Giphy
Wat nu?
Wij zijn overtuigd dat we PR nodig hebben in onze marketingstrategie. Maar waar begin je dan? Wij hebben er voor gekozen een aantal PR-specialisten te benaderen via LinkedIn. Sommige aanpakken passen beter bij ons dan anderen. Dit is iets waar je gaande weg achter komt. Daarnaast zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken. Wij zetten ze voor je op een rijtje.
Aan de slag
Wij gaan ons de komende maanden focussen op onze boodschap. Wat stralen we uit? En hoe past dat bij de visie van de Contentkalender. Ben je benieuwd naar onze leerpunten? Neem gerust contact op, samen helpen we elkaar verder.
Lees ook onze andere blogs

Een contentkalender onderscheidt zich van een doorsnee planning, omdat je niet alleen plant wanneer je communiceert. Je geeft ook aan waarom, naar wie, waar en hoe je communiceert. Maar ja, dat is nogal veel informatie. Waar moet je beginnen? In dit blog leggen wij je stap voor stap uit hoe je een contentkalender opzet.

Als organisatie kan je niet meer om sociale media heen. Dat is geen nieuws, maar hoe maak je daar de juiste beslissingen over in je contentplanning? De Contentkalender helpt je een aantal keuzes te maken. Bijvoorbeeld over het mediakanaal waarop je een communicatie plaatst. In een blogreeks lichten we de meest populaire sociale mediakanalen uit, zodat je precies weet welk mediakanaal het beste past bij je organisatiedoelstellingen. In deze blog ontdek je alles over het platform LinkedIn.

Het Hero-Hub-Hygiene-model helpt je om communicatie slim te plannen en klanten te binden. Wil jij de 3 H’s toepassen op jouw contentplanning? Volg onze 3 stappen om met Hero, Hub en Hygiene je Contentkalender te vullen.