De Contentkalender: een complete planningstool voor je hele team

Werk samen met je collega's in één planning. Weg met de verschillende versies in Excel. Weg met vijf verschillende plekken om je content op te slaan en weg met voor iedere campagne een andere planning.

Vanaf nu hebben jij en je team alles op één plek. In de overzichtelijke kalender vind je waar, wanneer, wat en naar wie je communiceert. De Contentkalender is de optimale planningstool voor communicatieafdelingen.

Je volledige contentproces op één plek

Planning, taakverdeling, versiebeheer en content komen samen in de Contentkalender. Je kunt bij ons al je content plannen, niet alleen online communicatie.

Redenen om met de Contentkalender te starten

Je maakt content niet alleen

Werk samen met je collega's en deel je planning met de rest van je organisatie. Laat de waarde van de communicatieafdeling eenvoudig zien met ons dashboard.

Of betrek je organisatie met het verzoekensysteem in de Contentkalender. Laat collega's communicatieverzoeken indienen via de deelbare link.

Plannen voelt als een vervelende, tijdrovende klus

Maar als je doorzet bespaart het je juist gedoe en tijd. In de zoektocht naar overzicht doen mensen vaak te veel, waardoor het overzicht juist zoekraakt. Wij helpen of je werkproces zo efficiënt mogelijk in te richten.

Wij hebben alles al voor je uitgedacht

De Contentkalender is volledig gefocust op communicatieafdelingen. We hebben tientallen communicatieteams geanalyseerd en weten wat wel en niet werkt. En die kennis geven we graag door.

Het template voor een goede communicatieplanning is al voor je ingericht in de Contentkalender. Dus geen geklooi meer in Excel of algemene planningstools die niet aansluiten op de behoefte van jouw team.

Snelle en uitgebreide klantenservice

Kom je ergens niet uit? Wij staan voor je klaar om je verder op weg te helpen.

Contentkalender - Twee keer een dwarsdoorsnede van het tijdlijnoverzicht en de kalenderoverzicht

Krijg het overzicht wat jij wil

Samen met je team houd je heel wat ballen in de lucht: projecten, content, deadlines en de taken van je team. En dat vraagt om overzicht. Niet zomaar, maar op je eigen manier. Daarom bepaal jij hoe je overzicht wil. In een kalender, een planbord of een tijdlijn. Per maand of per week. Zo creëer je een overzicht als nooit tevoren. Voor jou en je hele team.

Contentkalender - Nieuwe takenlijst

Plan de (work)flow van je organisatie

Wie van je team is waarmee bezig? En wat moet er gebeuren voordat die nieuwsbrief af is? Dat wil je weten. Met workflows geef je aan welke (terugkerende) taken gedaan moeten worden voordat je content live kan. Zo weten jij en je team altijd wat er nog moet gebeuren. Taken vergeten? Vergeet het maar. Met persoonlijke to-do lijstjes en reminders zorgt de Contentkalender dat je team nooit meer een taak over het hoofd ziet.

Contentkalender - Deelbarelink dec2022

Deel je planning

Jouw team verricht cruciaal werk voor jullie organisatie. En dat wil je aantonen. Daarom wil je je planning delen. Dat kan eenvoudig met een deelbare link. Deel je planning met mensen binnen of buiten je organisatie zonder inloggegevens voor de Contentkalender. Zij zien je planning, maar kunnen niks verschuiven of bewerken. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Neem een kijkje in onze kalender.

Wil je dat collega's communicatieverzoeken kunnen indienen? Zet je kalender open voor verzoeken om via de deelbare link communicatieverzoeken te ontvangen. Dien gerust een verzoek in via onze deelbare link om te kijken hoe dat werkt.

Je kan je communicatieplanning ook via jouw favoriete agenda app delen. Of toevoegen als tabblad in Teams. Zo is iedereen altijd op de hoogte.

Contentkalender - Screenshot van het planbord met de kolommen: 'concepten', 'feedback', 'tweede versie', 'Luuk eindredactie' en 'akkoord'.

Inzicht in je werkproces: het planbord

Heb je een eerste versie geschreven en wil je feedback? Sleep de communicatie dan naar de 'feedback'-kolom. Is de communicatie helemaal klaar? Sleep het kaartje dan naar de laatste kolom. Zo weten al je collega's dat er niks meer aan hoeft te gebeuren en wordt de communicatie automatisch afgevinkt. Het planbord zorgt ervoor dat je altijd overzicht hebt over de status van je communicaties.

Contentkalender - Workshop communicatieplanning foto

Zet je contentstrategie aan het werk

Je wil met je team gestructureerd en consistent communiceren. Daarvoor heb je een contentstrategie bedacht. Tone-of-voice, stijlregels of een redactiehandboek. Alle informatie leg je vast in de Contentkalender en met één druk op de knop vindt je team die weer terug. Gestructureerd content creëren was nog nooit zo makkelijk!

Start nu je proefmaand.