Blogberichten

Twee mensen voor een laptop met de Contentkalender open.
Train je planvaardigheid. Hoe maak je een haalbare contentplanning? 12 mei 2023

Een planning maken en je er niet aan houden, is alsof je een sportschoolabonnement afsluit om vervolgens nooit te gaan. Want hoewel een planning makkelijk gemaakt is, is hem naleven een stuk ingewikkelder. Zonde. Dus helpen we je met het opzetten van een haalbare contentplanning. Stapje voor stapje

09
Content maak je nooit alleen. Leer hoe je jouw collega's betrekt bij je communicatieplanning 17 april 2023

We zijn op het eiland van de communicatieafdeling, waar contentmakers ladingen flessenpost de wereld in sturen. Misschien in een team, misschien ook niet. Maar wat je situatie ook is: content maak je nooit alleen. Dus betrek al je collega’s bij je contentproces.

Volle mailbox
Weg met de redactiemailbox: in 3 stappen over op het verzoekensysteem 5 april 2023

"Hey, kan je deze pagina nog even aanpassen?" Een emailbox die overstroomt met dit soort verzoeken. Daar gaan we iets aan doen. Ontdek hoe je de emailbox van de communicatieafdeling vervangt met de Contentkalender.

28
Marketing en PR: de Beyoncé en Jay-Z van je strategie 27 februari 2023

PR staat letterlijk voor publieke relaties. Met PR verbeter je de relaties tussen je organisatie en je publiek. Je geeft de touwtjes uit handen, want niet jij maar een journalist bepaalt wat hij over jou of jouw organisatie schrijft. Maar daarbij is de boodschap wel veel krachtiger. In dit blog lees je hoe PR past binnen je marketingstrategie.

23
Zo zorg je voor een efficiënte samenwerking aan content 23 januari 2023

We merken dat veel teams moeite hebben om samen tot een fijn werkproces te komen als het aankomt op plannen. Want wie doet wat? En wie zet wat in de Contentkalender? Ook contentcoördinator Vanessa en tekstschrijver Andrew liepen tegen dit probleem aan. Samen evalueerden we hoe hun teams werken in de Contentkalender

Robin
Help, een robot neemt m'n baan over 15 december 2022

Steeds meer bedrijven gebruiken kunstmatige-intelligentietools om teksten te schrijven. Dat merk je direct, zou je zeggen. Maar het is nog knap lastig om de teksten van 'echt' te onderscheiden. Wat betekent dat voor ons als contentmakers?

Planner
Contentplanning voor beginners: zo maak je een contentkalender in 5 stappen 26 september 2022

Een contentkalender onderscheidt zich van een doorsnee planning, omdat je niet alleen plant wanneer je communiceert. Je geeft ook aan waarom, naar wie, waar en hoe je communiceert. Maar ja, dat is nogal veel informatie. Waar moet je beginnen? In dit blog leggen wij je stap voor stap uit hoe je een contentkalender opzet.

Contentkalender in Teams
In vier stappen: werken met de Contentkalender in Teams 14 september 2022

Iedereen werkt anders. Daarom willen wij dat de Contentkalender aansluit bij verschillende werkprocessen. In dit blog leg ik je uit hoe je Contentkalender toevoegt in Teams en makkelijk samenwerkt met andere collega’s.

Boekenkast presenter
Projecten definiëren in no-time 12 september 2022

Wat is een project? En hoe bepaal je wat je projecten zijn? In dit blog ontdek je wat je boekenkast en projecten met elkaar gemeen hebben.